3 коментара

За нас

Хората със синя кръв са невидими. Когато преминавате покрай тях вие така и не разбирате. Всъщност не става дума за лъскави благородници, а за онези, чиито писания после се появяват някъде из "интернет пространството". Техният хемоглобин е мастило. 

Друсано мастило е плодът на трима души, които споделят тази рядка кръвна група, както и известна любов към бирата. То се разпръсна из вените ни по един особено фатален начин, за да ни превърне в негови непристойни дилъри. Но все пак не се притеснявайте. Дори и да предрусате, все пак няма да ни видите, когато минете покрай нас.

Какво става когато раздрусаш бутилка мастило? По повърхността се образуват малки пъстри балони, които отразяват света наоколо, но сякаш са заключили няколко дъги в себе си.

Какво става, когато раздрусаш въображението си? В главата ти се появяват хиляди нови светове, винаги твои и все пак огледални образи на реалността – тази, която си изграждал с помощта на картини, филми, комикси, книги и прочие. Книги. Вълшебната дума, която свързва нас четиримата и нашите светове в този блог. Добре дошъл, читателю, позволи ни да споделим красивият ни мастилен балон с теб. 

Красив всъщност е спорна дума. Нали знаете, мастилените петна нямат форма. Понякога са неприятни, защото цапат, защото се появяват ненадейно и никой не ги очаква. На нас, петната са ни любопитни, защото те са импулс - повече емоция, от колкото пресметлив разум. Повече дух, от колкото действие. Повече усещане, от колкото картина.

Ние не възнамеряваме да ви кажем как да разбирате следите на мастилото. Всичко зависи от употребата. Едни го обичат горчиво, други чисто без разредител… трети ще ви кажат, че цветът е от значение. Ние го обичаме мастилено и петнисто. Не сме алтернативни, а просто примитивни в начините и употребите. Четем и пишем. Без излишни заигравки.


Чавдар,
Катерина и
Дияна

btemplates

3 коментара:

Георги Грънчаров каза...

Виж ти, нов блог за книги? Успех с начинанието :))

Влади Неколов каза...

Така, така, мастилници :) Страхотен блог сте си спретнали, браво, продължавайте в същия дух :)

Zest каза...

Хей! Мерси, нещо малко забихме последните месеци, но сега ще се опитаме да се измъкнем от тази дупка :).